Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kapisztrán Szent János szobrának felállításához kezdeményez gyûjtést Toroczkai László

KultúraA zsidó toró a vatikáni fõinkvizítornak, bécsi nagykövetnek, magyarul nem tudó ferencesnek, mint "keresztény fundamentalistának" gyûjtene, nem Hunyadinak, a "törökverõnek". Ez passzol a zsidó-habsburg jóbikos tematikához és az idióta "magyar" benyalja ezt is. Az ásotthalmi határátkelõnél állítanának fel egy szobrot a nándorfehérvári diadal hõsének, Kapisztrán Szent Jánosnak, Ásotthalom jobbikos polgármestere a szükséges nyolcmillió forintot közadakozásból szeretné összegyûjteni.

“Tóbiás Klára szobrásszal már hónapokkal ezelõtt, amikor a Hírhozó Angyal szobron dolgozott, beszéltünk arról Kapisztrán Szent János is szobrot érdemelne Ásotthalmon” – mondta el hírportálunknak Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere kedd este tette közzé felhívását hivatalos Facebook-oldalán, mely bejegyzést azóta nagy érdeklõdés követ, sok támogató jelentkezett, Toroczkai László szerint nemzetközi érdeklõdésre is számot tarthat az ügy. “Kifejezett célom, hogy a szobor felállításához szükséges nyolcmillió forintot kizárólag magánszemélyek összefogásából, közadakozásból gyûljön össze, most folyik a felhívás lefordítása lengyel, angol, német, olasz, horvát, szerb és más európai nyelvekre” – fogalmazott, valamint hozzátette: “azért Kapisztrán és nem Hunyadi János, mert az európai keresztény fundamentumot – melyre az európai közösség épült és mostanában sokan elfelejtenek – próbáljuk hangsúlyozni.” A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy az ásotthalmi határ bekerült a nemzetközi köztudatba az elmúlt két esztendõben az illegális bevándorlás kapcsán, ezért szeretné az Európai Unió ezen pontját, mely egyben a schengeni határ, megjelölni ezzel a szoborral.

“A felhívás idõpontjának apropóját az adta, hogy brüsszeli merényletek kapcsán ismét tapasztaltam azt, hogy egyrészt az EU vezetõ politikusai, az Európai Bizottság, vagy akár Angela Merkel német kancellár, a fõ felelõsei annak, hogy ellenõrizetlenül, millió számra engedik be az illegális bevándorlókat Európába, azok a merényletek kapcsán egy napig látványosan sírnak sajtótájékoztatókon, elmorzsolnak egy könnycseppet a valóban tragikus és borzalmas merénylet kapcsán az áldozatokért és másnap ott folytatják a katasztrofális politikájukat, ahol abbahagyták. Nekem ebbõl van elegem, én nem síró, korábban francia, majd belga trikolórba bújtatott figurákat akarok megosztani, úgy, hogy utána pedig ismét elõveszem a “Welcome refugees” táblákat, hanem egy üzenetet szeretnék megfogalmazni, hogy a törvényes rendet, ami a keresztény fundamentumra épült – kellene helyre állítani Európában, ennek az üzenete a schengeni határon megépülõ alkotás” – részletezte Toroczkai László. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben folyamatosan jelezte, hogy az illegális bevándorlás növelni fogja a terrorfenyegetettséget és a bûnözést, aminek most már konkrét jelei vannak. “Felhívnám a figyelmet arra, ezek a nyugat-európai terroristák a szervezett bûnözéssel igen jó kapcsolatot ápolnak, tehát a fegyvereket innen szerzik be, sõt kiszerveznek elõkészületeket egy-egy terrorcselekmény kapcsán, ennek nagyon egyszerû okai vannak: ezek a bûnözõi körök is jelentõs részben bevándorlókból állnak, itt van egy etnikai-nyelvi közösség a terroristák és a bûnözõk között, annyi Allah tiszteletét a pénz imádata váltotta fel ezekben a körökben, de ez önmagában is rávilágít a probléma hátterére” – közölte Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai László kérdésre elárulta, hogy jelentõsen javul a migránshelyzet Ásotthalomnál, a tavaly szeptemberi határzárás után néhány héten belül megszûnt az illegális migráció, hónapokig nem tapasztaltak migrációt, azonban januárban újrakezdõdött a bevándorlók érkezése. “A helyi mezõõrök, polgárõrök által elfogott migránsok között nõk és gyerekek nem voltak eddig idén (a rendõröknél igen), a legtöbb állampolgárság marokkói, bangladesi és szomáliai, tehát nem szíriai, nem háborús övezetbõl érkeznek, egyértelmûen látható, hogy csökken a migráció” – mondta el. Kiemelte, hogy ugyan az elmúlt egy-két hónapban néhány tucat migránst elfogtak, de ennyien már 2012 folyamán is jöttek. Most aki eléri a határt, azt Ásotthalom területén elfogják, most szabadon bóklászó migránscsoportok nincsenek Ásotthalom területén, a lakosság nyugalomban él, rend van Ásotthalmon, rengeteg katona és rendõr teljesít szolgálatot a határvonalon.Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-03-31 08:37
Én meg Kun Páter szobrához .
243 #2 Magus
- 2016-03-31 22:19
:)
nos Kapisztrán ról sokat olvastam , majd utána néztem annak amit olvastam :D:D
az agyatlan kirohanásán kívûl semmit nem tett, mert a kutya sem értette mit makogs_franc, a városi legendákkal ellentétben hajóval érkezett a csata elött kicsivel nándorfehérvárra.s_f-ang
és igen a vatikán akkor a török birodalom szövetségese volt...
Ennek fényében tipikus szabadvakoló hagyományápolás.....
-a szobor üzenete inkább az hogy gyertek minden le van zsírozvas_ezt-ni
-Tudom, tudom Hunyadi Magyar hõs volt és a nevét századokig félték a muszlimok- ez nem lenne politikailag korrekt :)
254 #3 mujko
- 2016-04-01 06:48
Ahogy abban az idõben mondták olaszul csicsergõ,szavára igazából nem is figyeltek az emberek . Semmilyen szónoki képessége nem volt .
Történelem könyvekbe mégis az õ neve került be mint a nagy szónok,aki Hunyadi Jánossal együtt lépet fel azóta Kapisztrán már szent János bának meg van szobra . De nem is szent,nem is boldog ?
4 #4 Posta Imre
- 2016-04-01 21:06
Vatikáni dokumentum jelent meg a katolikusok és zsidók közötti párbeszédrõl
2015. december 11. péntek 16:20
Közös fellépést sürget a zsidókkal szembeni faji megkülönböztetés és az antiszemitizmus minden megnyilvánulása ellen az a vatikáni dokumentum, melyet december 10-én mutattak be, a zsidó-keresztény párbeszédet elindító Nostra Aetate zsinati nyilatkozat megjelenésének 50. évfordulójához kapcsolódva.


A zsidóság és a katolikusok közötti kapcsolat utóbbi fél évszázadának történetét, jelentõs állomásait és fõleg a két vallást egyaránt érintõ teológiai kérdések legújabb elemzését tartalmazza a zsidókkal való vallási kapcsolatokért felelõs vatikáni bizottság dokumentuma. A címét a rómaiaknak írt levél „Isten ugyanis nem bánja meg adományait és hívását” (11,29) soráról kapta.

Jelentõs teológiai dokumentumról van szó, az elsõ teológiai állásfoglalásról a Nostra Aetate óta – hangsúlyozta Kurt Koch bíboros, a bizottság elnöke a dokumentumot bemutató vatikáni sajtótájékoztatón.

A Nostra Aetate (Korunkban) kezdetû nyilatkozat az 1965-ben véget ért II. vatikáni zsinat történelmi záródokumentumaként ismert, a katolikus egyháznak a nem keresztény vallásokkal, mindenekelõtt a zsidósággal való kapcsolatáról.

Koch bíboros Ferenc pápa mondatát idézte, miszerint a Nostra Aetate segítségével zsidók és katolikusok „ellenségbõl és idegenbõl, barátokká és testvérekké váltak”.

A bíboros hozzátette: ötven év elteltével a zsidósággal való párbeszéd „erõs talajon” áll mindkét fél elkötelezettségének köszönhetõen, ugyanakkor számos teológiai kérdés még nyitott és további tanulmányozásra vár.

Ez a dokumentum újabb állomása, bátorítása a zsidó-katolikus párbeszédnek, mivel még hosszú utat kell megtenni – fogalmazott Federico Lombardi szentszéki szóvivõ.

A teológiai dokumentum a zsidó-katolikus párbeszéd céljának nevezi a zsidókkal szembeni minden faji megnyilvánulás és diszkrimináció, valamint az antiszemitizmus minden formájával szembeni közös küzdelmet. Hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatal generációk képzésében ismertté kell tenni a zsidó-katolikus párbeszéd eddigi eredményeit és elõrelépéseit.

A vatikáni dokumentum bemutatásán részt vevõ David Rosen rabbi, az izraeli fõrabbinátus tanácsadója, az amerikai zsidó bizottság vallásközi kapcsolatok osztályának igazgatója arra emlékeztetett, hogy a Nostra Aetate indította el azt az utat, amely a Szentszék és Izrael Állam közötti diplomáciai kapcsolatok felvételérõl szóló megállapodás 1993 decemberi aláírásához vezetett.

Forrás: MTI

Fotó: Vatikáni Rádió angol nyelvû szerkesztõsége; CNS

Magyar Kurír
238 #5 bivaly
- 2016-04-01 22:01
Antall József, és az egész MDF túlélte, hogy Szulejmánnak szobrot állítottak a mohácsi csatamezõ szélén ! A megjegyzéseket gyûjtsétek " A haza nem eladó" malacperselybe !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,890,924 egyedi látogató